A single-storey cottage overlooking the ocean received a new first floor to take advantage of spectacular coastal views. An economical design tailors simple materials to make a comfortable home for a busy couple with young children.

Project Name: Coast House
Studio Name: Luke Moloney Architecture
Location: Sydney, Australia
Photography: Tom Ferguson
Completion date: 2019
Building levels: 2

Coast House by Luke Moloney Architecture - Sheet1
Living Room ©Tom Ferguson

The pitched roof form in the living spaces on the upper floor creates a generously-proportioned series of rooms, addressing the ocean view.

Coast House by Luke Moloney Architecture - Sheet2
Exterior View ©Tom Ferguson

A cut-out corner of the balcony serves to frame views south along the coastline, while offering privacy from the block of flats next door.

Coast House by Luke Moloney Architecture - Sheet3
Kitchen ©Tom Ferguson

Mirrors and skylights in the living rooms bring in northern sun and amplify views in a tight floor plate, increasing the sense of space. The form of the garage recalls seaside bathing pavilions.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment