This 2.5-story single-family home was blessed with a coveted side driveway and an existing garage. The home was given a new layout, new rear addition and a roof deck. Large picture windows were installed on two sides of the building addition flooding the family dining room with light. The garage was transformed into a sculpture studio.

Project Name: Prospect Lefferts Brick Townhouse
Studio Name:
Ben Herzog
Location: Brooklyn, United States
Photography: Brett Beyer
Project size: 2300 ft2
Site size: 2000 ft2
Completion date: 2020
Building levels: 3

Prospect Lefferts Brick Townhouse by Ben Herzog - Sheet1
Living Room ©Brett Beyer

An existing magnolia tree shades the rear deck, providing a green haven off of one of the bedrooms. Owners opted for modern interiors, which gave BHA the opportunity to use reveals at bases, crowns and casings rather than the more traditional wood moldings.

Prospect Lefferts Brick Townhouse by Ben Herzog - Sheet2
Kitchen ©Brett Beyer

Existing stained glass windows were carefully restored and reinstalled and existing floor joists were cut, planed and reused to build an elegant staircase. The structural stair components were constructed of mill finish steel. Metal mesh panels doubled as a safety feature and a delightful backdrop for hanging art, plants and memos.

Prospect Lefferts Brick Townhouse by Ben Herzog - Sheet3
Bathroom ©Brett Beyer

A custom designed linear light surrounds the mirror and vanity at the master bathroom. Slatted doors at the laundry closet fold open to give full-width access to washer/dryer and sink.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment