Once a cramped, dark and poorly configured space, an entire re-design was required in order to create the openness the client desired. The overall objective was to have one continuous eye-line, from bedroom through to living.

Project Name: Apartment 812
Studio Name: Shelley Roberts Architects
Location: Melbourne, Australia
Photography: Mark Munro
Completion date: 2011
Building levels: 1

Apartment 812 by Shelley Roberts Architects - Sheet1
Kitchen ©Mark Munro

Such a large redesign required an extensive demolition stage, made even more intense by site access. The kitchen, a previously awkward and dark space was re-positioned and incorporated into the living space by removing the dividing wall separating them.

Apartment 812 by Shelley Roberts Architects - Sheet2
View from bathroom ©Mark Munro

Flooded with natural light, afforded by the open-plan layout, the kitchen becomes part of the livable space.

Apartment 812 by Shelley Roberts Architects - Sheet3
View of living room ©Mark Munro

Fully integrated appliances and clever cabinetry were used to maximize storage and improve functionality while mirroring the stylish clean lines now seen throughout the apartment.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment