Tucked down a laneway, this apartment was reached only after proceeding up a very long set of stairs.

Project Name: Apartment 26
Studio Name: Shelley Roberts Architects
Location: Melbourne, Australia
Photography: Nic Granleese
Project size: 250 m2
Completion date: 2013
Building levels: 2

Apartment 26 by Shelley Roberts Architects - Sheet1
Kitchen ©Nic Granleese

From the beginning Manton Lane posed difficult site conditions, not least when a 5 m long stainless-steel kitchen bench had to be craned in through the balcony doors.

Apartment 26 by Shelley Roberts Architects - Sheet2
Bedroom ©Nic Granleese

Originally a large warehouse from the turn of the 19th century, later converted into apartments. Whilst the bones of the apartment were exceptional, the overall planning didn’t suit the client’s needs.

Apartment 26 by Shelley Roberts Architects - Sheet3
Living Room+Dining ©Nic Granleese

Connections were made between bedrooms and bathrooms, storage added, stairs relocated on the first floor and reconfigured on the second to create the perfect layout.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment