Wallaby Lane House and Studio are located at Tinbeerwah on the Sunshine Coast. The dwellings were designed by Jolyon Robinson of Robinson Architects for a family relocating from Sydney, with construction finalised late 2013.

Project Name: Wallaby Lane House
Studio Name:
Robinson Architects
Project size: 335 m2
Completion date: 2014
Location: Tinbeerwah, Australia
Photography: Nic Granleese

Wallaby Lane House by Robinson Architects - Sheet1
Exterior View ©Nic Granleese

The site, a long sliver in shape, is just over 2 hectares. Established bushland in the centre of the property separates the two buildings. The property is not serviced by town water or sewerage.

Wallaby Lane House by Robinson Architects - Sheet2
Garden View ©Nic Granleese

An onsite waste water treatment system looks after both buildings and rainwater is harvested. The house sits high on the site and is linear in plan to follow the natural contour. The house plan is spacious yet compact.

Wallaby Lane House by Robinson Architects - Sheet3
Kitchen+Dining ©Nic Granleese

No space is wasted. Orientated to the north, large eaves and a fly-over roof shade the building. Cross ventilation, natural daylighting and beautiful views to Cooroy Mountain are maximised.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment