Located on a quiet side street in Brunswick, Allan Street House is a renovation and extension of an existing worker’s cottage for a young couple and their two small children.

Project Name: Allan Street House
Studio Name:
Gardiner Architects
Project size: 60 m2
Site size: 315 m2
Completion date: 2017
Building levels: 1
Location: Melbourne, Australia
Photography: Rory Gardiner

Allan Street House by Gardiner Architects - Sheet1
Living Room ©Rory Gardiner

The project explores the idea of what a Brunswick worker’s cottage is and the lifestyle that it can offer a growing family.

Allan Street House by Gardiner Architects - Sheet2
Kitchen ©Rory Gardiner

The central location, connection to parks, and acceptance that in Inner Melbourne it’s okay to not have a big backyard were guiding factors.

Allan Street House by Gardiner Architects - Sheet3
Backyard ©Rory Gardiner

Allan Street house transforms the experience of a pokey terrace house into a home that is light and open, sustainably designed and adaptable to the daily routines of a young family.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment