Inspired by traditional English coffeehouses from the 18th century, which acted as the primary centre for communication of news in local communities at the time, these public houses were spaces where publications could be distributed, communicating with the masses.

Project Name: Published on Main
Studio Name: Evoke International Design
Location: Vancouver, Canada
Photography: Janis Nicolay
Project size: 3750 ft2
Completion date: 2019

Published on Main By Evoke International Design - Sheet1
Bar Counter ©Janis Nicolay

The restaurant was divided into two separate areas. The front, a ‘solarium’, where pale green tones and natural cane were used to create a light, more natural aesthetic. Counter height seating allows for a less formal approach as this was integral for a casual and welcoming atmosphere.

Published on Main By Evoke International Design - Sheet2
Dining Space ©Janis Nicolay

A suspended plant canopy allows for vines to grow and creep at will. In the rear dining room, traditional panelling was used as a feature. Dark tones to the walls and ceiling over the garde manger bar create a more intimate space for evening service.

Published on Main By Evoke International Design - Sheet3
Bar ©Janis Nicolay

Both areas were tonally linked to create a subtle transition from one space to the other, reflecting the considered, locally sourced menu that changes with the seasons. The design was centred around traditional finishes aging with the space over the years to come.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment