The “Casa Portuguesa” is designed to be a space that generates interactions between residents. The idea from the beginning was for the project to appear as if it were a large square.

Studio Name: BIOMA ARQUITETURA
Design Team: Lucas Ohara and Jonathan Souza
Área: 303,02m²
Year: 2021
Location: Condominio Alphaville Araçatuba 2, Araçatuba, São Paulo – Brazil
Consultants: Polo Engenharia
Photography Credits: Rafazel Zandona

Casa Portuguesa by Bioma Arquitetura - Sheet4
©Rafazel Zandona

In this project, social and intimate spaces and services were divided into sectors. Making the house well organized.

Casa Portuguesa by Bioma Arquitetura - Sheet7
©Rafazel Zandona

An aluminum mesh was used as if it were a Portuguese lace, and it is through this material that the name Casa Portuguesa appears.

Casa Portuguesa by Bioma Arquitetura - Sheet9
©Rafazel Zandona

Always thinking about creating experiences for those who use the built space. Also thinking about the sensations generated from unbuilt spaces. Always imagine people using the house in different ways: talking, laughing, sleeping, looking at somewhere or someone inside the project.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment