Renovation of an existing Federation house in Gladesville.

Project Name: Gladesville Courtyard House
Studio Name: Vanessa Wegner Architect
Location:  
Sydney, Australia
Photography: Katherine Lu

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect - Sheet1
Kitchen ©Katherine Lu

The rear renovation was inspired by the three mature trees in the backyard. A crepe myrtle, jacarandah and magnolia.

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect - Sheet2
Living Room+Backyard View ©Katherine Lu

The new building showcases the trees and wraps around the exterior of the site creating a courtyard and allowing the inhabitants to live in and appreciate the backyard and the trees most of the day.

Gladesville Courtyard House by Vanessa Wegner Architect - Sheet3
Dining Space ©Katherine Lu

The new work has been detailed with texture and warmth to complement the detail and texture of the existing federation house.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment