Renovation of a federation Bungalow in Drummoyne. We integrated the new living spaces around the existing pool and huge frangipani tree in the backyard.

Project Name: Drummoyne House
Studio Name: Vanessa Wegner Architect
Location: 
Sydney, Australia
Photography: Katherine Lu

Drummoyne House by Vanessa Wegner Architect - Sheet1
Backyard ©Katherine Lu

A lightweight addition was added on the first floor to lean over into the tree and the backyard while creating shelter below.

Drummoyne House by Vanessa Wegner Architect - Sheet2
Living Room ©Katherine Lu

Recycled brick walls were used to screen neighbours and to contain the outdoor living areas.

Drummoyne House by Vanessa Wegner Architect - Sheet3
Kitchen+Dining ©Katherine Lu

A new pool pavilion was added to the rear of the pool just above the existing pool level to extend the living spaces further into the garden.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment