Marlborough Avenue is a traditional mid-terrace home with a public front and private back condition situated in the Broomhill Conservation Area of Glasgow. The area is characterised principally by its sandstone terraces and tenements.

Project Name: Marlborough Avenue
Firm Name: McGinlay Bell
Project size: 35 m2
Site size: 273 m2
Completion date: 2020
Building levels: 1
Location: Glasgow, United Kingdom
Photography: Gillian Hayes

Marlborough Avenue by McGinlay Bell - Sheet1
Kitchen ©Gillian Hayes

The delivered project, at its most basic, comprises a new rear extension which reconfigures and unlocks how the whole ground floor is navigated and experienced, delivering a new heart to the home focused and designed around everyday family life.

Marlborough Avenue by McGinlay Bell - Sheet2
Outdoor Area ©Gillian Hayes

Conceptually as a new piece of architecture, the extension represents itself outside as a simple crafted bronze and walnut structure visually offering a ‘pavilion-like’ amenity to the south-facing garden.

Marlborough Avenue by McGinlay Bell - Sheet3
Dinning Area ©Gillian Hayes

The choice of a bronze finish refers to the autumnal tones and hues of the garden and also the predominantly sandstone context.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment