The existing building we were commissioned to redesign is from the 1970s, with a history as a private family home. Unfortunately, years of neglect and weathering left it dilapidated.

Project Name: Manor House
Studio Name: Alter & Company
Project Size: 220 m2
Project Budget: $450000
Completion Date: 2016
Location: Cuckfield, East Sussex, United Kingdom

©Alter & Company

The main ambition of this design was to create a dwelling that provides flexible spaces and that enables different generations to live under the same roof.

©Alter & Company

We approached the idea of adding any more with caution. Instead we designed a series of walled courtyard gardens, each of them accessible through various doors connecting them to the house.

©Alter & Company

Over time we hope that this project, this home, will be able to evolve to survive the life spans of many future occupants.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment