The home sits on the north side of the Synderville Basin, Utah, overlooking the greater Park City area and the ski areas beyond. The challenge was to design a home sited naturally, accommodating a family of four, and to create a sense of connection to the mountain environment.

Project: Axboe House
Architects: Klima Architecture
Interior Designer: Mette Axboe
Builder: CDR Construction
Location: The Preserve, Park City, Utah
Area: 5846 SF Living , 1446 SF Garage
Photo Credits: Kerri Fukui
Text by Klima Architecture

Axboe House by KLIMA Architecture - Sheet1
Living+Dining Space ©Kerri Fukui

Working tightly with the clients, who expertly handled the interior finishing and design, we came up with three masses arranged and oriented to create transitional spaces between. Each mass houses either private or public functions, and thus its ceiling heights and proportions mimic that methodology, allowing more airy light-filled spaces in the living and dining while pulling down to more human relationships in the private bed and bathrooms.

Axboe House by KLIMA Architecture - Sheet2
Rest Room ©Kerri Fukui

Aesthetically, the house is perceived as a looking box to the mountain ranges beyond, tapering down its massing to allow for ample outdoor decks and patios that transition to the adjacent spaces.

Axboe House by KLIMA Architecture - Sheet3
Dining Space ©Kerri Fukui

In tune with our firm’s ethos, the home’s energy performance is helped with double stud wall construction, triple pane European windows, orientation and massing per passive solar methods, and an airtight barrier.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment