A new build located in Vancouver Westside, this single family home is a contemporary design with maximum view windows and roof top deck. The steep lot presented itself as a challenge during the design. Features include hi-tech Trespa wall panels, triple glazed windows, and extra wall insulation.

Project Name: Puget Modern
Studio Name:
John Henshaw Architect Inc.
Location:
 Vancouver , Canada
Photography: Andrew Latreille

 Puget Modern By John Henshaw Architect Inc.- Sheet1
Outside Seating ©Andrew Latreille

Single Family I Vancouver West I Contemporary I Modern I Serene I Minimalistic I Effortless I Sophisticated

Additional info:

 Puget Modern By John Henshaw Architect Inc.- Sheet2
Living Room ©Andrew Latreille
  • Homeowners, currently in their 50s, would like to be able to age in place. Even though the house is situated on a very steep lot, there is level entry from the garage laneway with elevator access to the main house ground level. A glass elevator is also installed within the main house with featured stairs. Accompanied with the latest City of Vancouver Building Bylaws for accessibilities, floor plans are kept open with wide hallways, so the home would be easily future adoptable for universal access if required.
  • Lighting was also well-considered – All recessed/concealed lighting installed are integral LEDs with excellent colour renderings as not all LEDs are created equal. The same applies to the majority of the decorative lighting. All of the lighting is dimmable. The lighting control is layered with multiple scenes to create different functionality, taking into consideration of aging eyes would require better level of lighting.
 Puget Modern By John Henshaw Architect Inc.- Sheet3
Kitchen+Dining ©Andrew Latreille
  • Most of the materials for this home are kept simple and bright, easy to maintain. For example, kitchen millwork is made of high-quality European wood grain melamine for its durability. The kitchen countertop is a composite of acrylic with natural minerals for its superior properties – hygienic, seamless, chemical, frost and fire-resistant, and easily repairable. In the wok kitchen, a 16-gauge stainless steel countertop with welded sink and backsplash is utilized for ease of cleaning. Storage was carefully planned based on the owner’s request to have all the small appliances out of sight when not in use.
  • While large windows are designed to take into the stunning city views, the interior ceiling features are also planned to complement the sophisticated interior design. Creating layers of visual interest, architectural details are created by utilizing natural wood, handmade tiles and uniquely designed pieces.
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment