This two-story loft situated in the industrial object Mlynica is an unusual living space. The Mlynica object itself, located in a rather remote brownfield in Bratislava, recently underwent extensive transformation and currently offers multifunctional space with minimal residential use.

Project Name: Loft Mlynica
Architect Name: Kuklica Smerek + Juraj Hubinsky

Loft Mlynica By KUKLICA-SMEREK - Sheet3

The disposition of the loft is vertically oriented with a usable floor area of 73m2. The entrance is on the bottom floor of the loft, where the closet, bathroom, toilet and bedroom are situated. A staircase leads to the uppermost level with a living room connected to the dining room and kitchen by a set of seating stairs.

A terrace with a view over Carpathian mountains is accessible through the living room.

Loft Mlynica By KUKLICA-SMEREK - Sheet5

Raw building materials are in contrast with inserted wood and metal elements with exposed circuits on wall surfaces. The envelope of the loft, its walls, ceiling and floors, is made of rough poured concrete.

On the bottom level of the loft there is a built-in closet with integrated doors leading to sanitary cells, which, together with the closet doors, create a smooth full-mirror surface.

Loft Mlynica By KUKLICA-SMEREK - Sheet7

A sink with steel legs is situated outside the mirror box and is separated from the bed by a black steel clothes bar suspended from the ceiling, as well as a drapery of the same length as the room height, which can be used to separate the bedroom from the rest of the loft.

The staircase with railing inserted between loft levels is subtle, black and made of steel.

The elevated upper floor is connected to the seating stairs made of white plywood and is in contrast with the black kitchen plywood box, black dining table and black chairs.

The sofa in the living room on the upper floor is a solitary, fully cushioned piece coated with grey upholstering fabric.

Loft Mlynica By KUKLICA-SMEREK - Sheet10

The loft is illuminated by distinctive pendant chandeliers hanging above the bed and dining table in combination with flush technical line lighting and spotlights.

The project of the loft interior was a solitary and refreshing assignment accentuating raw esthetics and reflecting the character of the industrial location and object, as well as the persona of the client.

Write A Comment