The only difference in harmonious life of nature is building a castle in the clouds, walking by the oceanic waves and living by the nature’s sound on beach”. These restaurant is designed breaking the stereotype with timeless concept of waves inside a rectangular space complemented with contemporary style.

Project Name : MM COOK’S
Architect : Manoj Patel Design Studio
Office Website : www.manojpateldesignstudio.com
Contact Email : manojpatelstudio@gmail.com
Completion Year : December 2018
Built Area : 90 Sq. Mt.
Project Location : Vadodara, Gujarat, India.
https://goo.gl/maps/Pn7uDYNM4Sy1DAWf7
Photographer : Tejas Shah
Design Team : Manoj Patel, Shivani Tamboli, Aishwarya Gupte, Krupa Kapdiya.

MM COOK'S By Manoj Patel Design Studio - Sheet2The restaurant revolves around a unified theme that evolves from natural forms creating a unique identity. From that particular element came the concept for all of the items that form the restaurant’s space.

MM COOK'S By Manoj Patel Design Studio - Sheet3

Inspired from their changing movements with natural creation and destruction of waves, the space becomes an epitome of simplistic elegance by integrating natural elements into design. Also, capturing intersecting forms of waves due to its overlaying springs into engaging graphics. The theme also best reflects not only into interiors, but through sections and elevations.

MM COOK'S By Manoj Patel Design Studio - Sheet3

The most interesting part in interior is definitely the order of placing the dining in a wonderful yet functional aspect. A simple design intent was dividing the space visually and creating separate cubicles for the family dine-in. The tables are placed continuously at equal distance.

MM COOK'S By Manoj Patel Design Studio - Sheet4Every detail of the space is geared towards creating a refreshing yet entertaining experience. The restaurant’s interior is anchored by bold pop of pastel hues combined with furniture that gives the diners a beach feel. Painted in the gradients of red, blue and ivory merged in black, adds a visual depth to the flat curves of the backdrop frame.

MM COOK'S By Manoj Patel Design Studio - Sheet5

The heart of the whole project is its unified visual continuity in the space. This seamless transition of rounded and softened lines creates a ideal dine-in ambience. The sensitive take on intricate curves of waves crafts into interesting forms in interiors. The round seating and dazzling circular lights creates a subdued sense of refreshment. Altogether they make up a harmonized space.

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.