The refurbishment of our COX Brisbane Studio took us on a journey of exploration and discovery within a space we thought we knew well – having been residents of the building since 1998.

Project Name: Cox Architecture’s new Brisbane studio
Studio Name:
Cox Architecture
Project size: 690 ft2
Completion date: 2018
Building levels: 1
Location: Brisbane, Australia
Photography: Christopher Frederick jones

Cox Architecture's new Brisbane studio by Cox Architecture - Sheet1
Allied Space ©Christopher Frederick jones

We discovered and preserved the original timber fish-bone structure and a series of cast iron columns. Stripping the brickwork exposed a remarkable patina of colour and texture that tells an evocative story of the building’s history, which we keep on-show as we add new pages to the story of Old Mineral House.

Cox Architecture's new Brisbane studio by Cox Architecture - Sheet2
Workstation ©Christopher Frederick jones

New interventions create a modern workspace but are purposefully restrained to maintain the buildings original proportions. A democratic and open approach to planning has been applied to the studio, recognising the dual drivers of fluidity and collaboration within the practice.

 

Cox Architecture's new Brisbane studio by Cox Architecture - Sheet3
Pantry ©Christopher Frederick jones

Adding our own contemporary layer to the building has been a fulfilling collaboration, working with local craftspeople to create an appropriate outcome for a unique building and providing for the future needs of a contemporary practice.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment