The action is concentrated in the existing Pazo and the spaces around it. The whole set includes the construction of a Pazo, gardens, exterior access spaces, swimming pool and events pavilion.

Project: PAZO BUZACA (Adaptation of existing infrastructures to space for holding events.)
Location: Moraña
Year: 2022
Design: NAN Arquitectos (www.nanarquitectos.com)
Team: Alberto F. Reiriz, Vicente Pillado, Sofía Agulló, Clara González.
Landscaping: Verdeleria
Surface: 4000 m2
Photography: Iván Casal Nieto

PAZO BUZACA by NAN Arquitectos - Sheet4
©Iván Casal Nieto

The main function for which the complex is intended is to hold events, especially weddings. For this, it was necessary to adapt the entire exterior space and the pavilion to a more contemporary aesthetic that would accompany the promoter’s brand image and facilitate the connection between the different spaces.

The common thread of the entire action is the topography of the environment, this is transmitted in inclined planes that are introduced into the façade and accessibility through stairs and ramps in the exterior space.

PAZO BUZACA by NAN Arquitectos - Sheet5
©Iván Casal Nieto

The façade of the pavilion is covered by a microperforated aluminum membrane that gives it a significant volume of inclined planes and at the same time does not limit visibility or light from inside to outside and vice versa. Natural light, especially on the façade, and landscaping are also relevant within the project.

Inside the pavilion, two golden volumes configure transition spaces and at the same time order the rest of the surface, providing a simple reading of it. Inside the events area, a continuous flooring is chosen, avoiding joints and conveying elegance in contrast to the tables of the guests thanks to the homogeneous and neutral appearance it provides.

Lighting is treated in special detail. A sky of garlands is the main component that brings a festive air to this interior. This basic light provided by the garlands is reinforced with projectors that highlight the tables of the diners. An indirect lighting on the perimeter generates an ambient light that completes the space.

PAZO BUZACA by NAN Arquitectos - Sheet8
©Iván Casal Nieto

The predominant colors are black and gold as tones similar to our promoter’s brand, they also add elegance to a celebration space.

As far as the exterior is concerned, it acts in a completely respectful way with the existing elements. We introduce a large mass of concrete that surrounds the pool up to the access area to the pavilion that houses a cocktail space in between. The different platforms that are given a use within the event experience are recovered and, for this, they are connected by means of a large staircase leading to the main platform and different sets of lines that configure sections of stairs and ramps. In this way, the concrete “tongue” is attached to the ground in such a way that it performs different functions necessary to serve the entire complex.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment