A restyling project of the facade and new entrance of a company office building located between Vicenza and Treviso. The main facade of the building required a restyling to communicate a contemporary image while maintaining its identity. At the same time, the project gives a hierarchy to external spaces.

designers: Arch. Paolo Didonè Arch. Devvy Comacchio
Photo: Alberto Sinigaglia
client: IMARC
location: Rosà VI Italy

Restyling IM' by Didone Comacchio Architects - Sheet6
©Alberto Sinigaglia

The new entrance, characterised by aflooring in continuity with the internal hall, is defined by two concrete seats and a brick partition that separates the area reserved for car parking.

Restyling IM' by Didone Comacchio Architects - Sheet7
©Alberto Sinigaglia

The brick wall relates to the surrounding existence by size and material but is projected orthogonally for the facade, giving a clear direction, quinding the visitor to the entrance.

Restyling IM' by Didone Comacchio Architects - Sheet10
©Alberto Sinigaglia

A hidden LED lighitng system has benn designed to guarantee visibility after dark to safeguard the pedestrians from the maneuvers of heavy vehicles.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment