Based on a block form some openings are carved to illuminate the interior space or in most cases tearing and piercing the building to its inner courtyard. The building is turned inside out: the exterior façades look opaque, dense, with just a few carves in the main points of the building like the stairs and the main entrance.

Project Name: BRUFE
Architect Name: CEREJEIRAFONTES ARCHITECTS

BRUFE by CEREJEIRAFONTES ARCHITECT - Sheet7
© CEREJEIRAFONTES ARCHITECTS

The interior façades appear as a translucid and continuous glass curtain wall that embrace the internal patio shaded by proposed trees. In the top portion of the mass each carving provokes an event with its surroundings, covered parking spaces, main entrance, and a covered seating area for open air events.

BRUFE by CEREJEIRAFONTES ARCHITECT - Sheet9
© CEREJEIRAFONTES ARCHITECTS

The programs criteria includes day care, rest home, office and service areas and is organized in functional blocks surrounding a central court yard. The physical communication within itself accentuates permanent visual relationship.

BRUFE by CEREJEIRAFONTES ARCHITECT - Sheet12
© CEREJEIRAFONTES ARCHITECTS

The interconnection or independence when necessary is distributed in a permanent manner.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment