This alteration and addition in Sydney’s beachside suburb, Clovelly, blends harmoniously between place and space.

Architect: Studio Parisi Architects
Builder: Irvine’s Building
Structural Engineer:  Acroyali Engineering
Photographer: Luis Junguito

Light and Shade House by Studio Parisi Architects - Sheet3
©Luis Junguito

The brief was to extend the existing federation residence to make room for a family of five – reflecting their modern and laid-back lifestyles.

Light and Shade House by Studio Parisi Architects - Sheet4
©Luis Junguito

The rear and upper floor alteration and addition, took cues from the original structure to create entirely fresh and modern spaces that complement the existing built form.

Light and Shade House by Studio Parisi Architects - Sheet6
©Luis Junguito

The light and shade colour palette gives the new spaces a sense of openness and flow that reflects the look and feel of beach lifestyle and the surrounding environment. It also provides for an obvious transition from bright interiors to dark exteriors.

Light and Shade House by Studio Parisi Architects - Sheet8
©Luis Junguito

Together, the design and form answers the client’s desire to be connected with one another and simultaneously have independent private space. This is achieved through the connection of interior and exterior spaces, open plan living and the ability to open or close off multi-purpose spaces.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment