This project involved the construction of a new single level family home. The building was approved under the complying development code and was designed and constructed within 18 months.

Project Name: Enter the light
Studio Name:hobbs jamieson architecture
Project size
: 280 m2
Site size: 750 m2
Completion date: 2020
Building levels: 1
Location: Willoughby, Australia
Photography: Luc Remond

5044 Enter the light by hobbs jamieson architecture : sheet 10.
Living Room ©Luc Remond

The home is designed to take full advantage of the winter sun, whilst managing privacy and connecting to the interspersed courtyard areas throughout the home.

5044 Enter the light by hobbs jamieson architecture : Sheet 2
Swimming Pool ©Luc Remond

The dwelling presents a detailed, closed and private wall to the street, which upon entry opens up to invite the visitor in. Large voluminous spaces greet the user, control the light and connect to varied outdoor spaces.

5044 Enter the light by hobbs jamieson architecture : sheet 11
Kitchen+Lobby ©Luc Remond

The result is a contemporary home with striking spaces that gives so sense of its expanse from the street.

 

 

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment