This new double story residence is designed for accessibility on the ground floor and amplifying the living zone on a narrow lot size.

Project Name: Brodecky House
Studio Name: Atlas Architects
Project size: 178 m2
Site size: 215 m2
Project Budget: $700000
Completion date: 2018
Building levels: 2
Location: Melbourne, Australia
Photography: Tess Kelly

Brodecky House by Atlas Architects - Sheet1
Living Room ©Tess Kelly

The planning is spatially efficient to accommodate the restrictive site conditions and controls while maximising the dwellings amenity.

Brodecky House by Atlas Architects - Sheet2
Dining Space ©Tess Kelly

Formally, the pitched volume is subtracted by large openings, creating deep eaves and window sills.

Brodecky House by Atlas Architects - Sheet3
Study Room ©Tess Kelly

This aims to engage with the street and address the corner nature of the house. These openings blur the thresholds between indoor and outdoor to accommodate various spatial uses.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment