Strung in a row of three connected pavilions, the Shoreham beach house enjoys uninterrupted and extensive views of Western Port Bay whilst creating outdoor areas sheltered from the elements.

Project Name: Shoreham House
Studio Name:
Alison Dodds Architect
Location: Shoreham, Victoria, Australia
Photography: Peter Glenane
Project size: 528 m2
Site size: 10530 m2
Completion date: 2011
Building levels: 1

Shoreham House by Alison Dodds Architect - Sheet1
Living Room ©Peter Glenane

The brief called for a response not only to its site, but the need to provide zoned living and bedroom areas.

Shoreham House by Alison Dodds Architect - Sheet2
Garden View ©Peter Glenane

Additionally, the extensive use of stone gives a feeling of permanency and a natural affinity with the homes location.

Shoreham House by Alison Dodds Architect - Sheet3
Outdoor Dining ©Peter Glenane

 

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment