Our design is comprised of a timber and glass box, which is cantilevered above the landscape, and sited on a stone wall which runs both inside and outside of the house.

Project Name: Upper Parkbrae
Studio Name: Brown & Brown Architects
Location: Oyne, United Kingdom
Photography: Nigel Rigden
Project size: 302 m2
Site size: 13600 m2
Completion date: 2020
Building levels: 2

Upper Parkbrae by Brown & Brown Architects - Sheet1
Exterior View ©Nigel Rigden

A simple materials palette helps the building blend into the landscape, while large expanses of South-facing glass allow the house to be central-heating free.

Upper Parkbrae by Brown & Brown Architects - Sheet2
Dining Space ©Nigel Rigden

A ruined outbuilding on the site will also be converted to a sauna building, offering fantastic views of Bennachie.

Upper Parkbrae by Brown & Brown Architects - Sheet3
Window Seating ©Nigel Rigden
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment