A lean, green granny flat offers a fresh take on multi-generational living.

Project Name: Fundamental House
Studio Name: Sandbox Studio
Location: Sydney, Australia
Photography: Katherine Lu
Project size: 60 m2
Site size: 20000 m2
Completion date: 2019
Building levels: 1

Fundamental House by Sandbox Studio - Sheet1
Kitchen+Living Room ©Katherine Lu

Annangrove, NSW – The Hills District. The latest project by Sandbox Studio is a compact ‘forever house’ designed for a couple of retirees. Its environmental design and space-efficient planning make excellent use of the site, allowing them to live near their children and give them room to roam.

Fundamental House by Sandbox Studio - Sheet2
Backyard ©Katherine Lu

Around one in five Australians* is now in a multi-generational living arrangement, where mum and dad move back in with their adult kids.

Fundamental House by Sandbox Studio - Sheet3
Bedroom ©Katherine Lu

With Fundamental House, Sandbox Studio has reinvented the ‘granny flat’ as a super cool, small separate dwelling, no bigger than a modest apartment. [*Reported in ABC News, Aug 2018]

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment