It’s a beach sculpture extending an eye to ‘sea and sky’… Designed for a quirky couple, this home rises from its native bushy garden to open itself to the surrounding sea and bushland views. As a form its made of bitumen, bricks, sticks and steel with strategically placed windows of the world.

Project Name: Bowy House
Studio Name: Meaden architecture and interiors
Location: Beaumaris, Australia
Photography: parallax photography
Project size: 350 m2
Site size: 900 m2
Completion date: 2019
Building levels: 2

Bowy House by meaden architecture and interiors - Sheet1
Outdoor Seating ©parallax photography

Structure, tress and garden are purposefully woven together creating a sense of belonging in a pre existing landscape. One passes through the interiors always taking in the changing sky and sea. It makes you feel like your in another world!

Bowy House by meaden architecture and interiors - Sheet2
Front View ©parallax photography

The clients brief was to see the native bushland in the court, the sky above and most importantly the sea beyond! The challenge of the project was that the site was in a court, near the sea but with no sea views. The solution was to lift the main living spaces above the surrounding buildings so these views could be realised.

Bowy House by meaden architecture and interiors - Sheet3
Side View ©parallax photography

With this in mind the building, who’s form was largely driven by site setbacks, was worked, shaped and articulated to connect to earth and sky in a relaxed and easy going manner. The Interiors are quirky and vibrant, a true reflection of the owners unique character! The house is rich, complex and out there!

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment