A refurbishment of a Victorian Terrace house in Clapton, London.

Project Name: Narford Road
Studio Name:
North Architects Studio Limited
Location: London, United Kingdom
Photography: Adelina Iliev

Narford Road by North Architects Studio Limited - Sheet1
Kitchen ©Adelina Iliev

The project opens up a side extension to a kitchen and maximises space by connecting the newly enlarged kitchen with the existing cellar space – the cellar space provides a walk-in pantry and storage area while leaving the main kitchen and c open and free for entertaining.

Narford Road by North Architects Studio Limited - Sheet2
Dining Space ©Adelina Iliev

Natural light is maximised by inserting a large glass rooflight (which also raises the constrained ceiling height which was kept low to avoid a clash with the windows of the reception rooms half a storey up) and through a large bi-fold door to the rear.

Narford Road by North Architects Studio Limited - Sheet3
Reading Space+Outdoor Seating ©Adelina Iliev

A strong colour palette, influenced by the owners, finishes a distinctive and bright kitchen while contrasting black bricks on the outside wall frames the extension against the existing house.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment