The clients of this existing Victorian semi-detached dwelling wanted to increase their livable space by building a third floor addition.

Project Name: Beaconsfield Village House
Studio Name: Creative Union Network
Project size: 670 ft2
Site size: 1750 ft2
Completion date: 2020
Building levels: 1
Location: Toronto, Canada
Photography: Riley Snelling

Beaconsfield Village House by Creative Union Networkn - Sheet1
Living Area ©Riley Snelling

This included a balcony, kitchenette and bathroom, as well as office/living space. From the beginning the design was constrained by city of Toronto zoning-by-laws which restricted the heights and setbacks of the addition.

Beaconsfield Village House by Creative Union Networkn - Sheet2
Outside View ©Riley Snelling

Despite the difficulties, architects created an open and airy space with the abundance of natural light.

Beaconsfield Village House by Creative Union Networkn - Sheet3
Bathroom ©Riley Snelling

The design included numerous skylights and built-in air vents to emphasize a minimalist aesthetics of the space.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment