Rising to the challenge of a long, narrow Grey Lynn site, this classic villa transitions into a triumphant contemporary ‘stage’ for living where you hardly know if you’re in or you’re out. We added character details and now it looks pretty as a picture in front. Beyond the hallway and bedrooms, the clients’ love of mid-century modern sets a sumptuous tone.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: The Stage and the Cave
Studio Name: Rogan Nash Architects
Completion date: 2019
Building levels: 1
Location: Auckland, New Zealand
Photography: Simon Devitt

The Stage and the Cave by Rogan Nash Architects - Sheet1
Pool Side ©Simon Devitt

Everything is based on that idea. We chose all other furniture to complement the sideboard the client owned, for which we created the perfect position.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
The Stage and the Cave by Rogan Nash Architects - Sheet2
Fire Place ©Simon Devitt

It’s an extensive renovation with a gallery containing cave-like spaces – a storage-packed scullery, laundry and media room – between the existing house and a sundrenched living, dining, kitchen addition featuring a high timber acoustic ceiling.

The Stage and the Cave by Rogan Nash Architects - Sheet3
Internal View ©Simon Devitt

Glass walls dissolve boundaries for instant connection to the outdoors. Sheltered terraces in the carefully considered north-facing garden have outdoor fireplaces and a lap pool runs the length of the new addition. Every part of this small site was carefully planned to be relaxing, sophisticated and liveable.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022