On a steep odd-shaped hill with existing large trees, this seven bedrooms multi-generational house meanders fluidly upwards over five floors diverting around the very mature trees.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: Fluidity on the Hill
Studio Name: Aamer Architects
Project Size: 1020 m2
Site Size: 1463 m2
Project Budget: $7000000
Completion Date: 2014
Building Levels: 5
Location: Singapore

©Aamer Architects

Broken down into parts, the massing reduces as it goes higher. The house is intended to stand out whilst not overpowering the context.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
©Aamer Architects

The private spaces are individual and separated yet easily connected to the common areas of the whole.

©Aamer Architects

Voids are strategically carved out to ensure natural light and ventilation to all rooms.
The main void, a sunburst waterfall courtyard, is a surprise welcome upon a deep entry from the foot of the hill.

©Aamer Architects

An intangible dialog between Architecture and Nature. Respecting the existing landform and landscape, the fluid spaces and organic form create a nebulous inside-outside boundary experience.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022