Originally a fabric warehouse built in the 1920’s, this entire apartment renovation in Sargood House, presented the rather unusual problem of having too much space in the living room.

Project Name: Apartment 403
Studio Name: Shelley Roberts Architects
Project Size: 230 m2
Site Size: 230 m2
Completion Date: 2016
Building Levels: 1
Location: Melbourne, Australia
Photography: Nicole England

©Nicole England

The owners wanted a more functional layout for their home that also retained the openness that originally drew them to the property.

©Nicole England

Also, on their wish list was a dream closet, a private and very personal space that would become the centre-point for the entire apartment. Assigning a purpose and function to every room created the intimacy that the space had for so long lacked.

©Nicole England

It was also important to retain the buildings original warehouse feel, ceilings were stripped back and left completely exposed, while elsewhere sleek finishes and minimal fixtures balanced the overall aesthetic.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment