The design concept is based on the nearly square perimeter shape of the apartment.  A black cube is placed, floating, in the floor plan, creating living space within and around the black volume. Additional volumes like the black granite kitchen island continue to define an open living space on the north side of the loft. The apartment design was influenced by the owners’ art collection and library. The black cubic volume accommodates both the library and vertical surfaces for some of the larger art works in their collection.

Project Name: Cube Loft
Studio Name: IdSR architecture
Project Size: 1500 ft2
Completion Date: 2016
Building Levels: 1
Location: New York, United States
Photography: Amy Barkow

©Amy Barkow
©Amy Barkow
©Amy Barkow
Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment