The House is located in a steep and rocky hillside covered in the local wild vegetation, from which you can enjoy a magnificent view of Canyamel Bay. The plot is accessed from the ground level; from there you can choose between a gentle zig zag path and an elevator that will take you to the main entrance.

Project Name: Can Canyís
Studio Name: Caballero Colón
Location: Capdepera, Mallorca
Built area: 240m2
Client: Promotoras Europeas Consolidadas, S.L
Project design: 2012
Finished work: 2019
Photographer: Luis Díaz Díaz and Fernando Andrés Puerto

©️Fernando Andrés Puerto

Just as you cross the front door you are greeted by the first view of the bay, framed by the infinity windows on the living-dinner room. These magnificent views will be the backdrop for every interior space in the house. Also in this floor you will find a bedroom with an en suite bathroom, kitchen and utility room, leaving two more en suite bedrooms on the top floor.

©️Luis Díaz Díaz

The design is based on the following principles:

  1. The creation of a sequence of stone platforms to settle the volumes built on the abrupt site. 2. The positioning of four stacked boxes that accommodate the main living spaces and frame the different sections of the landscape.
  2. The closure with glass surfaces of the interstitial spaces between the cuboids and the stone podiums in order to dilute the limits between interior and exterior space.
  3. The free positioning of the internal elements that define the use of the living space in the house.
©️Luis Díaz Díaz

The proposal gives the same importance and intensity to the design of the four rectangular prisms framing a patch of the Mediterranean Sea than the air trapped between them.

©️Luis Díaz Díaz

That way, the interstitial space between the volumes, far from being a secondary space, becomes the true heart of the house, the place where all the different views to the bay and the hills are present at the same time, and where the materials and colours chosen reflect the bay as well as the architectural tradition in the island.

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

9th RTF | Architecture Construction & Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on 30th April 2020

Participate Now.

Architecture Construction
& Design Awards 2020

Enjoy 33% off on Standard Registration Fee.

Early Bird Discount Ends on
30th April 2020

Participate Now.