Nestled behind a mature Jacaranda tree, a minimal lightweight wedge was plugged into the solid bulk of an existing double brick home, funneling both light and optimism back into this once dark and gloomy interior.

Project Name: House Flower
Studio Name: Berresford Architecture
Location: Como, Australia
Photography: Andy MacPherson
Project size: 115 m2
Site size: 556 m2
Completion date: 2020
Building levels: 1

House Flower by Berresford Architecture - Sheet1
Living Room+kitchen ©Andy MacPherson

Clad in painted cedar shingles, the modular grain echoes the brickwork texture of the original house.

House Flower by Berresford Architecture - Sheet2
Seating Space ©Andy MacPherson

The wedge incorporates two bands of Frameless glass to the east. A high band captures the tree canopy and ever-changing sky, whilst a low band frames the intimate garden setting.

House Flower by Berresford Architecture - Sheet3
Bathroom ©Andy MacPherson

Internally, the renovated space pivots around the kitchen, the hearth of young family life. A partially reconstructed double brick arch links the original with the new.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment