The renovation of this 1980’s residence transformed the disjointed original house into an open and inviting space with a strong connection to the outdoors. The interior is characterized by clean lines and natural materials including raw steel, shou sugi ban, and walnut that bring warmth and texture to the space.

Rethinking The Future Awards 2022

Project Name: Silver Hill Residence
Studio Name:
Jobe Corral Architects
Location: Westlake, United States
Photography: Casey Woods

Silver Hill Residence By Jobe Corral Architects - Sheet1
Fireplace ©Casey Woods

The large kitchen and central island form the nucleus of the home: a place where the newly blended family of six can gather as one. The exterior of the house was simplified in form and material.

Eduwik- Online Courses for Architects & Designers
Silver Hill Residence By Jobe Corral Architects - Sheet2
Kitchen ©Casey Woods

New landscaping, outdoor kitchen, porch, and fire pit allow family life to spill into the beautiful back yard.

Silver Hill Residence By Jobe Corral Architects - Sheet3
Dining Space ©Casey Woods

Hand cut limestone pavers mediate both the steep elevational changes from the interior to pool level, and the transition from the modern aesthetic of the interior and building skin to the rugged natural landscape of the adjacent creek bed.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment

Rethinking The Future Awards 2022