This project started from scratch to new delivery with the BBQ counter and furniture for the pavilion and landscape, decking and lighting for the pool area, apart from the pool itself with waterfall and Jacuzzi.  The “L” shape pool embraces the pavilion and sliding glass doors can be open at same time. The area next to the steps to access the pool is the children area, then the Jacuzzi area and finally the adult’s pool in square shape. A glass platform and a wooden stair connect the existing villa to the pavilion over the pool. The decking area is for the sun bathing time and covers the machine room underneath it.

Project Name: Pool and Pavilion Design
Studio Name: Jorge Rangel Interiors

©Jorge Rangel Interiors

It is located in Jumeirah Golf Estate, a golf community in Dubai and the requirement from client is leisure area with pool and Landscape. Landscape should be part of the social/leisure area and not only a garden to look at which make it very challenging is to fit so many items within the plot !! Had to maximise the area to the limit within the legal boundaries. My Favourite area is BBQ counter bar where I manage to organize the space and give a charming look for it. It took approx 4 months to complete the job.

©Jorge Rangel Interiors

The L shape pool makes 14 m on length x 3 m width with 0.60 cm depth in the long part of the L shape where the steps start to a cess the pool. That is actually the kid’s area and de Jacuzzi built in. After the Jacuzzi you have 3 more steps to reach 1.50 meters depth for the adult’s area.   ll pool is by royal blue porcelain mosaic.

©Jorge Rangel Interiors

Border is limestone and decking is wpc (composite). Also the side panels on wall where spot lights are located are by same wpc. Inside the pavilion flooring is limestone with solid meranti wood. Underneath this wood frame we have LED stripe. We design the frameless clear glass doors that we can open them all at same time with maximum opening for free circulation.

©Jorge Rangel Interiors

The pavilion holds a seating area with leather L shape sofa,  dining table with solid oak wood and clear glass top and a counter bar in walnut veneer and marble frame .next to the bar counter there is a BBQ station with sink and induction cook top. Cabinets in lacquer underneath the counter for storage and a mirror finish Panasonic fridge. Artificial grass fir flooring on the other end of the pavilion next to the lower wall boundary to golf course to enjoy the view.


Jorge Rangel

Jorge Rangel is a Brazilian Spanish architect and interior designer who started his career in Sao Paulo but moved to Barcelona to take part into the city renovation for the Olympic Games. Barcelona has also gave him the opportunity to improved his silks with a master degree in interior design at the Politecnica de Catalunya,  to take part in a interior design TV show at the Barcelona BTV and he was awarded by Barcelona Plataforma de la Construction for his work. In 2014 he decides to revamp his career and lands in Dubai for new challenges and opportunities. Jorge Rangel interiors has his own team for design and production working in the fields of home improvement, furniture design and Landscape.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment