Moscú building is located at a high-density area in the heart of Quito, the capital in Ecuador. The highland city has experienced a rapid urban growth of tall residential and commercial buildings, especially in the “hyper center” where the new mix-use building will be located.

Studio Name: Leppanen Anker Arquitectura
Design Team: GABRIELA ANKER, AARON LEPPANEN, SOFÍA CHÁVEZ, BELEN ACURIO, KEVIN ARAGON, CAROLINA RODRÍGUEZ, JANINA SÁNCHEZ
Area: 24,000
Year: 2019
Location: Quito, Ecuador
Consultants: Visualization Credits: 3DSTUDIOG ARCH/VIZ

MOSCU by Leppanen Anker Arquitectura - Sheet2
©3DSTUDIOG ARCH/VIZ

Moscú was developed as an opportunity to create a virtual connection with the natural areas that surround the zone, especially with one of the main city parks: “La Carolina” which is located one block away from the project.

The proposal aims to reduce the air pollution in the area through the creation of green vertical accessible terraces located in strategic stories inside the building. The terraces, which have double and triple heights, frame the exterior views to the park and create a sensation of a forest like area.

MOSCU by Leppanen Anker Arquitectura - Sheet3
©3DSTUDIOG ARCH/VIZ

The main goal of this project is to incorporate sustainable principles throughout the design process including strategies for water and reuse of resources in the building. Additionally, it is designed as an energy efficient building created mainly with local materials. The architectural program includes lots of public spaces that align with a vertical city growth mindset.

MOSCU by Leppanen Anker Arquitectura - Sheet4
©3DSTUDIOG ARCH/VIZ

The tower is characterized by large, stacked volumes with cantilever balconies and great windows that create a unique architectural language. Moreover, the façade reflects a contrast between a series of pale natural colors with a range of vivid greenery. The mixture of materials introduces a rhythm in the composition of the structure that breaks the monotony of typical high residential building by amplifying the presence of vertical vegetation contrary to the traditional horizontal first floor patio.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment