This mixed-use development, comprises of a ground floor commercial unit, seven residential flats, and a standalone studio house.

Project Name: Koops Mills
Studio Name: Mark Fairhurst Architects
Project size: 951 m2
Site size: 667 m2
Project Budget: $2000000
Completion date: 2016
Building levels: 4
Location: London, United Kingdom
Photography: Adam Scott

Koops Mills by Mark Fairhurst Architects - Sheet1
Reception Lobby ©Adam Scott

The building is built within the curtilage of the Neckinger Mills site, a Grade II Listed 19th Century former tannery mill.

Koops Mills by Mark Fairhurst Architects - Sheet2
Outside View ©Adam Scott

The Jubilee Underground railway line was constructed 26 metres directly under the site creating a significant design parameter for the new development along with the existing mainline railway viaduct and simultaneous redevelopment of the adjacent Drill Hall site.

Koops Mills by Mark Fairhurst Architects - Sheet3
Bedroom ©Adam Scott
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment