This project was undertaken as an opportunity to rethink the company’s approach to ‘design’ and the process of creating contemporary architecture across a varying portfolio. The ethos underpinning the project is best represented in the creation of a central ‘events space’ for key activity.

Project Name: Cox Box Office
Studio Name: Cox Architecture
Location: Melbourne, Australia
Photography: David Yeow

Cox Box Office by Cox Architecture - Sheet1
Reading Space ©David Yeow

Located in the centre of the plan, this open yet partially obscured space was created by cutting a large void in the upper floor and folding the new floor plate down to the lower level in a series of tiered platforms.

Cox Box Office by Cox Architecture - Sheet2
Way to Workstation ©David Yeow

This open ‘box’ creates an internal connection between floors and reflects the intention to promote curiosity and increase the opportunity for staff to come together.

Cox Box Office by Cox Architecture - Sheet3
Discussion Space ©David Yeow

A communal cafe and dining space sited at the front of the building has become a focal point for discussion as well as a preferred place to convene impromptu work meetings and host clients.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment