Located on a hillside near the Itanhangá golf course in Rio de Janeiro, the house is composed of two volumes that are jointly deposited on the ground. Each of these elements rests on a band that supports it, deposited on each other they liberate the corner which facilitates the construction making the minimum possible earth movement and characterizing the building.

ARCHITECTURE: FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS
PROJECT TEAM: Fran Silvestre | Principal in Charge
Sevak Asatrián | Principal in Charge

INTERIOR DESIGN: ALFARO HOFMANN
VISUALIZATION: OMEGA RENDER

COLLABORATORS
María Masià | Collaborating Architect
Pablo Camarasa | Collaborating Architect

stefanía Soriano | Collaborating Architect
Sandra Insa | Collaborating Architect
Ricardo Candela | Collaborating Architect
Vicente Picó | Collaborating Architect
Rubén March | Collaborating Architect
Jose Manuel Arnao | Collaborating Architect
Rosa Juanes | Collaborating Architect
Gemma Aparicio | Collaborating Architect
Paz Garcia-España | Collaborating Architect
Ángel Pérez | Collaborating Architect
Juan Fernandez | Collaborating Architect
Javi Hinojosa | Collaborating Architect
Pau Ricós | Collaborating Architect
Andrea Baldo | Collaborating Architect
Blanca Larraz | Collaborating Architect
Jorge Puig | Collaborating Engineer
Carlos Lucas | Collaborating Architect
Miguel Massa | Collaborating Architect
Paloma Feng | Collaborating Architect
Alicia Simón | Collaborating Designer
Pablo Larroulet | Collaborating Architect, MArch Architecture and Design
Ana de Pablo | Financial Manager
Sara Atienza | Marketing and Communication

HOUSE IN RIO DE JANEIRO By FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS - Sheet2
© FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

The point of contact between both pieces incorporates the communication core. The ground floor with the day area rises above the adjacent houses. Being a passing space, it opens the area of ​​the pool that is located in a kind of inner courtyard and the cantilever of this element generates a sort of covered garden.

HOUSE IN RIO DE JANEIRO By FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS - Sheet6
© FRAN SILVESTRE ARQUITECTOS

On the upper floor the studios and rooms enjoy the landscape of Rio, while the access corridor opens to the backyard, facilitating cross ventilation. The relationship between this volume and the lower one forms a covered shaded area, desirable in the pool level which in turn allows to define the access to the house. Two passing spaces arranged differently, take advantage of the best qualities of its privileged environment.

Write A Comment