This is a project to reinvigorate the space of an old hospital and assist the vulnerable teenagers to regrow.

This old hospital with 70 years of history is now the important rejuvenating base for the old residents in Sanxia and it will become the life skills training venue for local vulnerable and highly attention-required students in the future. Meanwhile, it will also be a place for factory tours and as the internship store. The strategy for its space development is based on how to connect the future applications and the framework of the building. We tried to show our respect to the old but reborn space to make it with new leaves on an old tree so the features of the original ward rooms are kept and maximized.

Design company: B+P Architects
Project name: Ward with V dots
Architects in Charge : Chia-Hao Tsai
Design Team : Chia-Hao Tsai / Chi Chung / Yung-En Lin
Design period: 2017/4-2017/9\
Completion time: 2018/2
Project address: Lane 13, Zhongshan Road, Sanxia District, New Taipei City, Taiwan
Floor area: 151.3 sqm
Main materials: Metal
Name of the photographer: Studio Millspace

© Studio Millspace
  1. dots in a room

The original columns of the ward rooms were also the supports of the framework now. Columns are just like the lining points of the space. The original ward room columns arrayed to form a trend and a dimension so the application of the space was well defined and became the important flow of an old space. The design was embedded with a new structural system, V dots, to reflect the lining points of the primary structure. It’s the structure, it’s the partition, it’s the inner window, it’s the furniture, it’s the exhibition booth and light fixture. The newly defined space will bring new systems in and expand for new lives to transform the hospital ward rooms to be the charity shops. The central walkway of the ward rooms now become the central service station and production rooms to take care everyone surrounded.

© Studio Millspace
  1. V and Box

The features of the ward room space were kept through the white box and black V placed in the old ward rooms. The space is split into two areas, one is the bean product factory and the other is restaurant. The white box is the factory and a set of black V framework builds up a new space. People may see through the V and box to observe the production status in the white box. And the V can separate the seats in the restaurant from the service area.

© Studio Millspace

3.Window view and New entrance

Windows and the entrance are also the other key elements of the design. The original windows and columns line out the beds which represents the layers of space to connect the courtyard with the walkway of the hospital. When the windows are opened, a new entrance of the village is formed to welcome the people on the street. While the original windows proportion and glasses grains remained, V becomes the first part of the inner window in the space. The proportions of the net framework are reflecting the windows frame so the old windows, walkway, blue dye curtains and white box form many layers of the space between the activities inside and the window views outside.


B+P Architects

B+P Architects established in Taipei, Taiwan

B+P Architects are a professional space design team across business industries. B+P stands for [Build] Port, a port that integrates every professional aspect when constructing spaces such as cities, landscape, buildings, and interior creative design. Start from concept, preliminary design, to detail design, constructing, each step is thoroughly carried out as planned.

B+P Architects is devoted to change the status of human being in a room by creating a brand new living environment or building space with mixed materials and areas. While regarding highly on the meaning of time in a space, the features of how it is lived put us think about the aesthetic of a building in the beginning. To give a new face to an old house by renovation, creativity is the answer to the imagination of space, and to patch the gap between interfaces, we land our hands onto landscape, buildings, interior space and exhibition design, to its purpose and scale, we dig into its nature while understanding the exterior of the base, look for the most appropriate form and material to optimize its possibility. Balance and artisan, we pursue soft-spoken yet profound concept of a smooth space experience.

Write A Comment