The renovation of the ground floor of this commercial building sought to facilitate the identification of its entrance, both for pedestrians and cars.

Project Name: Afonso Pena Building
Studio Name:
Angá Arquitetura
Location: São Paulo, Brazil
Photography: Carolina Lacaz
Project size: 201 m2
Completion date: 2020
Building levels: 1

Afonso Pena Building Edifício Afonso Pena By Angá Arquitetura - Sheet1
Lift Lobby ©Carolina Lacaz

The project should be elegant and neutral, and serve all companies that work there. The tiles, commonly used on sidewalks and garage ramps, were applied in unusual colors both on the floor and on the wall.

Afonso Pena Building Edifício Afonso Pena By Angá Arquitetura - Sheet2
Main Entrance ©Carolina Lacaz

Blue is responsible for determining access for cars and green, for pedestrians. A single material. Two colors. A new identity.

Afonso Pena Building Edifício Afonso Pena By Angá Arquitetura - Sheet3
Seating Area ©Carolina Lacaz

An aluminum cover guarantees protection against rain for pedestrians and frames the illuminated sign with the building’s identification. Furniture and landscaping finish the space.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment