New York, NY: As a well-established online business dedicated to high-quality, high-end hair extensions, Glam Seamless found success with their first physical location opened in Soho last year. This space was designed by Sergio Mannino Studio and was such a hit that they have now designed their new West Broadway location as well.

Project Name: Glam Seamless
Studio Name: Sergio Mannino Studio
Project Size: 1000 ft2
Project Budget: $120000
Completion Date: 2019
Building Levels: 2
Location: New York, United States
Photography: Sergio Mannino

©Sergio Mannino

The space, which was previously occupied by the Japanese streetwear company Billionaire Boys Club, is now unrecognizable. The elements of the space are all but gone and have been replaced with vibrant shades of Glam’s signature pink color. Now, on walking through the doors, there’s no denying that the space exudes a feeling of femininity, calmness, and luxury that is ideal for the younger female client base.

©Sergio Mannino

One of the only original elements to remain is the arched ceiling on the second floor, which was expanded to include two smaller arches located at the top and bottom of the staircase. These arches use the powerful influence of color to promote Glam Seamless’ unique brand image. Pink stripes start light pink and then progressively get darker until they reach a rich, dark pink at the top, completing an eye-catching gradient.

©Sergio Mannino

Color variation is a major part of the design for the rest of the space as well, with the double-height forefront featuring a light pink stripe by the floor and proceed to reach a dark chinaberry on the ceiling. This inclusion of red conjures an environment of passion, energy, and love. When combined with the pink hues, it also allows the space to possess a mature essence. For the fixtures, Sergio Mannino Studio adapted some of the classic fixture designs of the Broome Street space and combined them with a series of new light pink pieces to match the successful look.

©Sergio Mannino

This trendy space was created while meeting a budget of only $120,000, making the design quite the challenge. Its strategic color integration and combination of perpendicular and arching shapes make this West Broadway location the perfect place for customers to interact with Gleam Seamless’ legendary online products in a physical space.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment