Cornival is the renovation and extension of a traditional Scottish cottage and byre, in the Aberdeenshire countryside.

Project Name: Cornival
Studio Name: Brown & Brown Architects
Project size: 200 m2
Site size: 2955 m2
Project Budget: £200000
Completion date: 2020
Building levels: 1
Location: Sauchen, United Kingdom
Photography: Gillian Hayes

5070 Cornival by Coldwells Building Comapny: Sheet 1
Living view ©Gillian Hayes

The brief was to create a home for a growing young family, recently returned to the UK after working abroad, and who fell in love with the site and surrounding woodland on their first visit.

5070 Cornival by Coldwells Building Comapny: Sheet 2
Exterior View ©Gillian Hayes

Our approach was to create a visually quiet refurb, with modern elements clad in blackened vertical timber narrow boards, forming a clear language with the traditional stonework of the cottage and byre.

5070 Cornival by Coldwells Building Comapny: Sheet 3
Interior View ©Gillian Hayes
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment