Composed of recycled brick and blackbutt timber, this freestanding cottage in Sydney’s Inner West has been rebuilt to create new and flexible living spaces across two levels and open up to the north facing rear yard.

Project Name: Lightwell House
Studio Name: Pearson Architecture
Location: Stanmore, Australia
Photography: Tom Ferguson
Completion date: 2020
Building levels: 2

Lightwell House by Pearson Architecture - Sheet1
Kitchen ©Tom Ferguson

Carefully designed to provide privacy and to frame views to and from the house and yard.

Lightwell House by Pearson Architecture - Sheet2
Dining Space ©Tom Ferguson
Lightwell House by Pearson Architecture - Sheet3
Staircase ©Tom Ferguson

The stairwell forms a light-well in the centre of the home to balance the light throughout.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment