Quietly impressive and looking as if it belongs in the coastal vegetation, the Ingoldsby House is a sensitive response to a coastal site that required special consideration.
This is a special house inspired by its amazing coastal site, with a design borne from a thorough and deep-seated understanding of the locality, the physical harshness of its environment, yet a result that says it is right for its place.

Project Name: Ingoldsby
Studio Name:
Seeley Architects
Project size: 465
Completion date: 2007
Building levels: 3
Location: Anglesea, Australia
Photography: Shannon McGrath

Ingoldsby by Seeley Architects - Sheet1
Living Room ©Shannon McGrath

With a simple, relatively pragmatic brief, the design of the house respond to this harsh environment, with a character weathering over time with an gentle patina.

 Ingoldsby by Seeley Architects - Sheet2
Kitchen ©Shannon McGrath

The house expresses a robust post and beam structure, while exploring the contradictions between mass and void, substantial and fragile, by the use of rough hewn stone contrasted against the delicate qualities of glass.

 Ingoldsby by Seeley Architects - Sheet3
Exterior View ©Shannon McGrath

The Ingoldsby house in an insightful response to its surroundings and an apt representation of the romantic Australian idea of life at the beach.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment