Coorparoo House carefully negotiates a sloping site and captures views of the city skyline and a swathe of Eucalypts to create a custom dwelling in tune with its surroundings.
The house embraces Brisbane’s subtropical climate with terraced living spaces clustered around a ground level courtyard.

Project Name: Coorparoo House
Studio Name:
Adams Engineering
Location: Brisbane, Australia
Photography: Jessie Prince
Project size: 366 m2
Completion date: 2017
Building levels: 3

Coorparoo House by Adams Engineering - Sheet1
Seating Space ©Jessie Prince

Sliding glass walls establish a seamless transition between the house and garden. Striking a balance between independence and togetherness, rooms are designed to respect both adult and teenage domains with flexibility built-in to ensure the house will continue to serve the family for the next generation.

Coorparoo House by Adams Engineering - Sheet2
Bathroom ©Jessie Prince

Stepped floor levels and three separate bedroom zones create spatial complexity and a subtle separation that promotes household peace and harmony. A stone fireplace, a timber & steel staircase and custom timber joinery are some of the details employed to bring a sense of material richness to the interior.

Coorparoo House by Adams Engineering - Sheet3
Kitchen ©Jessie Prince

The interplay of double and triple height volumes creates generous room proportions with full height openings promoting a feeling of infinite space.

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment