The design focuses on blurring the boundary between inside and out in order to connect the residences to the beauty of the adjacent park. Extensive full height glazing provides expansive views of the natural surrounds, whilst operable timber screens offer both privacy and solar protection.

Project Name: High & Spring
Studio Name:
Ewert Leaf
Project size: 3000 m2
Site size: 1342 m2
Project Budget: $11000000
Completion date: 2018
Building levels: 4
Location: Melbourne, Australia
Photography: Fi Storey

High & Spring by Ewert Leaf - Sheet1
Exterior View ©Fi Storey

Generous outdoor living spaces enable the residents to directly connect with the park and experience the tranquility of the gardens from their own homes. The material palette of copper, reclaimed timber and off form concrete is warm and earthy to reflect the parkland, and this design intent is also evident in the tactile nature of the interior finishes.

High & Spring by Ewert Leaf - Sheet2
Living Room ©Fi Storey

Marble bench tops and oversize porcelain tiles are paired with matte black metal work to create refined spaces that are also easily maintained. Two palette options (light and dark) provide residents further opportunity to personalize each apartment.

High & Spring by Ewert Leaf - Sheet3
Kitchen ©Fi Storey

The natural material palette continues throughout the communal areas including the lobby and the wine cellar. Not only suited to wine storage, the wine cellar provides residents with the unique opportunity to entertain larger groups in an intimate environment reminiscent of a wine bar.

Avatar
Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment