Behind the radiant aluminum-clad exterior of this home lies a bright and comfortable space that adroitly satisfies the homeowner’s desire to marry three key agendas: openness, functionality and accessibility.

Project Name: Clearview_Residence
Studio Name:
Webber + Studio Architects
Location: Austin, TX, United States
Photography: Leonid Furmansky
Project size: 2827 ft2
Completion date: 2020
Building levels: 2

Clearview_Residence By Webber + Studio, Architects - Sheet1
Living Room ©Leonid Furmansky

Besides being low-maintenance , the exterior raw aluminum skin is solar-abating and its rain- screen installation further augments energy efficiency. The siding neatly preserves the integrity of the original home’s massing.

Clearview_Residence By Webber + Studio, Architects - Sheet2
Poolside ©Leonid Furmansky

Inside, floor-to-ceiling glass spanning the length of the back wall allows light to flood the main living areas, visually integrating interior and exterior spaces while no-threshold transitions physically integrate them across one expansive level .

Clearview_Residence By Webber + Studio, Architects - Sheet3
Kitchen+Dining ©Leonid Furmansky

A small rear yard garden tucked behind the pool is echoed by a bonus upstairs guest terrace. that makes use of space gained between rooflines. Both demonstrate the owner’s commitment to a high level of usability on this small inner city lot.

 

Author

Rethinking The Future (RTF) is a Global Platform for Architecture and Design. RTF through more than 100 countries around the world provides an interactive platform of highest standard acknowledging the projects among creative and influential industry professionals.

Write A Comment